PUTRAJAYA, 3 MAC (BERNAMA)– Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan melalui Jabatan Perumahan Negara (JPN) tidak pernah menawarkan Skim Perumahan Mampu 1Malaysia (K1MMM) kepada orang ramai.

JPN Ketua Pengarahnya, Datuk Mohamad Yusoff Ghazali berkata skim itu palsu yang ditawarkan oleh Serata Prima Sdn Bhd telah menggunakan logo kementerian, jabatan dan Skim Perumahan Mampu Milik Swasta (MyHome).

“Jabatan ini tidak pernah diberi sebarang kelulusan kepada mana-mana syarikat atau agensi untuk menjadi orang tengah dalam permohonan dan pelaksanaan program MyHome,” kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Mohamad Yusoff berkata jabatan itu telah membuat laporan polis mengenai perkara itu di Balai Polis Presint 7, di sini, Rabu.

Beliau menggesa orang ramai untuk melaporkan kepada jabatan itu di mana-mana skim perumahan yang meragukan.Pembeli awam dan rumah juga boleh menyemak kesahan apa-apa insentif perumahan atau skim di laman web rasmi JPN di http://ehome.kpkt.gov.my atau dengan menghubungi Bahagian Penguatkuasaan pada 03-8000 8000.

-BERNAMA

Ini bukan soal pemilikan hartanah tetapi mengenai kawalan!

Anda suka dengan artikel ini dan merasakan ia membantu ? Jom, kongsikan!

Advertisements