PETALING JAYA: KLK Land telah melancarkan Rumah Selangorku, Hibiscus 2 Homes di Bandar Seri Coalfields, Sungai Buloh.

Pemohon yang berminat boleh memohon secara online di ehartanah.lphs.gov.my, dan untuk memilih Daerah Kuala Selangor, Mukim Ijok dan Harta Jenis D, 1000 kaki persegi dalam permohonan itu.

Menerima minat yang amat menggalakkan daripada orang ramai, KLK Land menawarkan bantuan untuk membimbing pendaftar memohon melalui laman web rasmi Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS).

Hibiscus 2 terdiri daripada 224 unit dua tingkat 18 × 60 kaki rumah teres dengan kawasan binaan seluas 1,000 kaki persegi. Ia adalah dengan hak milik tanah pegangan bebas individu, dan terletak di bandar pelan induk Bandar Seri Coalfields.

Unit dengan tiga bilik tidur, dua bilik mandi dan kelengkapan kualiti dan kemasan kos RM205,000 setiap satu.

Terletak di dalam persekitaran yang berkembang pesat Sungai Buloh West, ia direka untuk pembeli rumah mencari rumah pertama mereka dalam sebuah bandar yang komprehensif dengan akses mudah melalui lebuh raya. Hibisbus 2 terletak bersebelahan dengan Senna Homes yang selesai baru-baru ini (20 ‘x 70’).

Pelan induk Bandar Seri Coalfields ialah 1000 ekar pembangunan perbandaran pegangan bebas terdiri daripada hartanah komersial dan kediaman bercampur seperti kedai pejabat, kompleks perdagangan, banglo, rumah berkembar, rumah ‘superlink’ dan rumah teres.

Ia dilengkapi dengan kemudahan dan kemudahan awam termasuk sekolah rendah dan menengah, tadika, pasar raya besar, stesen minyak, balai polis dan rumah kelab persendirian.

Di tengah-tengah pembangunan bandar, terdapat 50 ekar Central Park dengan landskap yang subur, padang bola sepak bersaiz penuh, trek jogging, laluan berbasikal dan banyak lagi.

Terdapat juga rumah kelab bersebelahan dengan dataran merdeka, sekolah dan kawasan beli-belah dalam perancangan.

-STARPROPERTY

Ini bukan soal pemilikan hartanah tetapi mengenai kawalan!

Anda suka dengan artikel ini dan merasakan ia membantu ? Jom, kongsikan!

 

Advertisements