KUALA LUMPUR, 23 Jun (Bernama) – Gabungan Strategik Sdn Bhd, unit Gabungan AQRS Bhd, telah menerima surat hasrat (LOI) daripada Perbadanan PR1MA Malaysia untuk memperoleh 1,149 unit rumah PR1MA daripada syarikat dan AQRS The Building Company Sdn Bhd.

Gabungan Strategik adalah pemaju, manakala AQRS The Building Company ialah tuan punya rumah PR1MA, Gabungan AQRS berkata dalam satu kenyataan kepada Bursa Malaysia hari ini.

Rumah, terdiri daripada unit apartmen bersama-sama dengan semua keperluan, keselesaan, kemudahan, kemudahan dan infrastruktur terletak di kawasan seluas 7.70 hektar di Dengkil, Sepang, Selangor.

Gabungan AQRS berkata nilai pembelian akan berada pada harga yang dipersetujui bersama antara PR1MA dan Gabungan Strategik dan tertakluk kepada terma dan syarat yang terkandung dalam LOI.

“Projek pembangunan aku janji adalah selaras dengan strategi kumpulan itu untuk menjana keuntungan daripada aset yang dipilih,” katanya.

Gabungan AQRS berkata dianggarkan jumlah wang kontrak projek itu adalah RM314 juta, dengan kerja-kerja pembinaan dijadualkan bermula pada suku pertama 2017.

“Kelulusan Perancangan bagi projek itu akan dikemukakan bulan depan dan kelulusan daripada semua pihak berkuasa yang berkaitan dijangka akan diperolehi oleh suku keempat 2016.” Projek ini dijangka siap dalam tempoh tiga setengah tahun, “katanya.

Sekiranya tiada halangan, Gabungan AQRS berkata PR1MA dan Gabungan Strategik dijangka melaksanakan kontrak muktamad dalam tempoh tiga bulan dari tarikh surat itu.

-BERNAMA

Ini bukan soal pemilikan hartanah tetapi mengenai kawalan!

Anda suka dengan artikel ini dan merasakan ia membantu ? Jom, kongsikan!

Advertisements