Projek Duplex yang pertama dalam bandar di Taman Tun Dr Ismail yang dikenali sebagai TTDI Segaris telah dilancarkan baru-baru ini. Projek ini adalah usaha sama antara Naza TTDI Sdn Bhd dan Prasarana Integrated Development Sdn Bhd (Pride).

Dibangunkan di atas petak 1.01 ekar di Persiaran Zaaba, projek ini menawarkan menara setingkat dengan tempoh pajakan. Pembangunan didatangi dengan 185 unit, di mana 153 unit adalah duplex dan 32 unit adalah bukan duplex.

Menurut Timbalan Pengerusi Eksekutif dan Pengarah Urusan Kumpulan Naza TTDI, SM Faliq SM Nasimuddin, Naza mula membangunkan TTDI pada tahun 1974 dan perkembangan terbaru ini menggambarkan kehadiran firma berterusan di bandar itu. perkembangan firma sebelum di TTDI termasuk TTDI Ascencia dan TTDI Plaza.

“Setakat ini sifat-sifat di TTDI telah terbukti mempunyai peningkatan modal yang baik dan hasil sewaan.”

Dijadualkan siap dalam tempoh empat tahun akan datang, TTDI Segaris menawarkan kemudahan ‘state-of-the-art’ untuk penduduknya. Kemudahan yang boleh dikelaskan kepada tiga kategori, iaitu Lifestyle Zone, Zon Keluarga dan Zon kejiranan.

Zon Gaya Hidup diilhamkan oleh persekitaran sebuah resort menyediakan kemudahan iaitu kolam renang infiniti, geladak matahari dan gimnasium; Zon Family datang dengan ruang pelbagai guna untuk aktiviti kemasyarakatan, surau, serta kemudahan untuk kanak-kanak; Zon kejiranan dipaparkan landskap hijau yang subur dengan laluan pejalan kaki dan kafe.

TTDI Segaris menawarkan lapan jenis susun atur dengan binaan yang terdiri daripada 721 kaki persegi hingga 1,464 kaki persegi.

  • Jenis A (duplex) 721 sf
  • Jenis B (tidak duplex) 915 sf
  • Jenis Ba (tidak duplex) 926 sf
  • Jenis B1 (duplex) 915 sf
  • Jenis B2 (duplex) 915 sf
  • Jenis C (duplex) 1,249 sf
  • Jenis Ca (duplex) 1,249 sf
  • Jenis D (duplex) 1,464 sf

Perkembangan berketumpatan rendah hanya mempunyai 11 unit setiap tingkat, dengan jumlah double siling tinggi untuk dupleks. Unit-unit ini berharga daripada RM1,100 sekaki persegi.

-PROPERTYGURU

Ini bukan soal pemilikan hartanah tetapi mengenai kawalan!

Anda suka dengan artikel ini dan merasakan ia membantu ? Jom, kongsikan!

Advertisements