Sambutan Hari Raya mungkin mungkin sudah berakhir tetapi Worldwide Holdings Bhd mempunyai rebat khas untuk hartanah Puncak Bestari melalui promosi Riang Raya Bonanza itu.

Pemaju hartanah menganjurkan setengah hari rumah terbuka Hari Raya di Puncak Bestari Galeri Jualan di Bandar Puncak Alam, Selangor baru-baru ini untuk memperkenalkan projek hartanah terbarunya.

Kedua-dua pembeli hartanah yang sedia ada dan yang berpotensi mempunyai peluang untuk menerokai bandar yang meriah sambil belajar lebih lanjut mengenai tawaran pemaju.

Sebagai sebahagian daripada promosi perayaan yang berlangsung sehingga 31 Ogos, Worldwide Holdings menawarkan rebat tambahan 3% di atas 7% diskaun bumiputera bagi pembelian unit kediaman Cendana.

Selain itu, akan ada rebat 2% bagi lot komersial Jati 4  di atas 10% diskaun bumiputera.

Dengan nilai pembangunan kasar (GDV) sebanyak RM126mil, Cendana mempunyai 208 unit rumah teres dua tingkat.

Pengurus kanan projek  Worldwide Holdings Azmi Ali berkata projek dua fasa akan menjadi kumpulan hartanah dan kediaman bertanah terakhir dalam perbandaran Puncak Bestari.

“Fasa pertama habis dijual manakala 60 unit fasa kedua dibuka untuk dijual,” kata Azmi, sambil menambah bahawa unit-unit ini perlu merayu kepada generasi muda untuk harga yang berpatutan dan berdaya saing.

Direka untuk memberikan pengudaraan yang lebih baik dengan ruang bilik yang luas untuk hidup yang lebih baik, projek ini dijangka siap pada bulan September.

Unit-unit ini berharga dari RM608,888 dan seterusnya, dengan kawasan binaan yang terdiri daripada 2,290 kaki persegi hingga 2,388 kaki persegi.

Jati 4, fasa keempat projek komersial perbandaran itu, mempunyai 31 unit kedai pejabat dua tingkat dan lapan unit kedai pejabat tiga tingkat.

Dengan kawasan binaan yang terdiri daripada 2,766 kaki persegi hingga 9,990 kaki persegi, unit-unit komersial berharga dalam linkungan RM1.1mil hingga RM4.5mil.

“Projek Jati 4  kini pada 50% daripada peringkat pembinaan dan dijangka siap menjelang akhir tahun,” kata Azmi.

Perbandaran Puncak Bestari seluas 50 hektar tanah dengan campuran yang seimbang komponen kediaman dan komersial.

Perbandaran ini boleh diakses melalui Koridor Guthrie, Lebuhraya Selangor KL-Kuala (Latar), Jalan Batu Arang, Jalan Sungai Buloh dan Jalan Meru.

Kemudahan di sekitar kawasan tersebut termasuk Tasik Puncak Bestari, Masjid Puncak Alam, Tesco dan Universiti Teknologi Mara.

Untuk pembangunan akan datang di Bandar Puncak Alam, Azmi berkata rancangan untuk Puncak Bestari 2 sudah ada dalam perancangan.

“Puncak Bestari 2 akan meliputi 30 hektar tanah dan galeri jualannya dijangka siap pada November,” kata Azmi.

Untuk memastikan pembeli rumah mendapat manfaat daripada pembelian mereka, Worldwide Holdings Bhd menjual hartanah 40% ke dalam pembinaan supaya pembeli akan mendapat manfaat daripada faedah penjimatan.

Selain itu, tawaran istimewa oleh pemaju harta tanah termasuk 0% bayaran pendahuluan dan kaedah pembayaran mudah.

-STARPROPERTY

Ini bukan soal pemilikan hartanah tetapi mengenai kawalan!

Anda suka dengan artikel ini dan merasakan ia membantu ? Jom, kongsikan!

Advertisements