Eco World Development Group Berhad ditanda kemasukannya ke dalam koridor pertumbuhan North West Valley Klang dengan perbandaran hijau bersepadu terbarunya.

Yang diumumkan pada pelancaran galeri jualan ke-12 di Puncak Alam, Selangor, Eco Grandeur menanggung semua mercu tanda pembangunan EcoWorld dari segi landskap mewah, seni bina yang cemerlang, mercu tanda dan keselamatan yang sangat baik.

“Eco Grandeur merangkumi keanggunan zaman Victoria moden, dari seni bina landskap, lukisan inspirasi daripada era Victoria yang terkenal dengan kehebatan dan watak eklektik dipengaruhi oleh seni dan kraf dari seluruh dunia,” kata Presiden Pembangunan EcoWorld Group Bhd dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Chang Khim Wah.

“Ikon perbandaran adalah 25ha-Dragonfly Lake dengan pemandangan indah sekitar 24 hektar Town Park,” katanya.

“Keseluruhan pembangunan juga akan dilengkapkan dengan laluan berbasikal dan berjalan untuk menggalakkan gaya hidup sihat untuk penduduk kami.”

567ha pembangunan pajakan disasarkan kepada pemilik rumah kali pertama dan mereka kini hidup dalam kawasan dan dalam mencari kualiti hidup yang lebih baik tanpa bergerak.

Chang berkata Eco Grandeur akan menawarkan rumah yang berpatutan tetapi tidak berkompromi dengan kualiti dan kemewahan.

Syarikat itu menyasarkan untuk mencapai status ‘Indeks Bangunan Hijau Certified Township’ untuk bandar baru.

EcoWorld mendedahkan bahawa 210ha Eco Business Park V, taman perniagaan hijau berpagar dan berkawal yang pertama di Lembah Klang, akan dibangunkan seiring dengan perbandaran ini dan dijangka dilancarkan pada tahun 2017.

“Ia bukan sahaja mengenai perumahan; untuk kemampanan jangka panjang, pekerjaan adalah kunci kepada segala-galanya, “kata Chang.

“Taman perniagaan dan komersial kawasan juga akan menyediakan peluang pekerjaan kepada mereka yang tinggal di sekitar kawasan tersebut,” katanya.

“Dengan lokasi yang diberikan dan penyambungan, kawasan komersial dijangka menjadi pusat North West Koridor Lembah Klang.”

Kedua-dua projek akan mempunyai nilai pembangunan kasar sebanyak RM15 bilion.

Bakal dilancarkan pada bulan September, dua projek yang pertama  akan datang Eco Grandeur telah dipratonton pada pelancaran galeri pameran.

Avenham Garden menawarkan rumah taman dua tingkat dengan kawasan terbina dari 1,778 kaki persegi kepada 1,877 kaki persegi manakala harga jualan berjumlah kira-kira RM650,000.

Dengan kawasan terbina dari 1,521sq kaki hingga 1,743 kaki persegi, Graham Garden menampilkan rumah teres dua tingkat berharga sekitar RM500,000.

Eco Grandeur galeri pameran, yang juga galeri pameran kelima EcoWorld di Lembah Klang, tersebar di 2HA tanah, dengan ruang bangunan kira-kira 20,000 kaki persegi.

Chang berkata ia mengambil masa dua bulan untuk menyiapkan galeri pameran, yang berbeza dari galeri awal syarikat.

“Struktur yang diperbuat daripada rangka keluli dengan dinding bata dan disokong pada asas rakit konkrit bertetulang,” katanya.

Pembangunan itu terletak secara strategik dengan akses melalui lima lebuh raya utama – Kuala Selangor Expressway Lumpur, Guthrie Corridor Expressway, Lebuhraya Utara-Selatan dan dua lebuh raya akan datang, iaitu Lebuhraya Pantai Barat yang dicadangkan dan Alam Lebuhraya Damansara-Shah.

-PROPERTYGURU

Ini bukan soal pemilikan hartanah tetapi mengenai kawalan!

Anda suka dengan artikel ini dan merasakan ia membantu ? Jom, kongsikan!

 

Advertisements