KUANTAN – Ekspo Hartanah Malaysia Pahang II (MAPEX II) selama 3 hari yang akan bermula dari 14 Oktober 2016 akan menawarkan 3,000 unit bernilai RM1.25 bilion.

Pengerusi Hartanah dan Persatuan Pemaju Perumahan (REHDA) cawangan Pahang, Chua Say Chai, berkata 28 pemaju perumahan dan komersial dari Pahang, Terengganu, Kuala Lumpur dan Melaka akan mengambil bahagian dalam ekspo itu.

“Harga rumah akan bermula dari RM150,000 hingga RM1.1 juta. Bahagian Setiausaha  Kerajaan Perumahan Negeri Pahang juga akan menawarkan rumah mampu milik, “katanya pada taklimat media di sini hari ini.

Beliau berkata hartanah itu terdiri daripada satu dan dua tingkat, rumah berkembar dan dua tingkat rumah berkembar, pangsapuri, banglo dan unit komersial.

“Projek-projek ini terletak di Kuantan, Pekan, Rompin, Jengka, Muadzam Shah, Temerloh, Jerantut dan Maran,” katanya.

Tambah Chua lagi, bangunan termasuk tujuh lot kedai di Terengganu, 16 rumah berkembar dan banglo di Kuala Lumpur dan 530 kondominium, hotel dan resort di Melaka.

Beliau berkata MAPEX II adalah platform yang terbaik untuk sesiapa yang ingin miliki hartanah atau rumah sendiri.

“Mata jualan REHDA adalah sebanyak lima peratus daripada jumlah unit ekspo tersebut.”

“Mereka yang mahu menilai dan membandingkan harga rumah amat dialu-alukan untuk datang ke MAPEX II kerana pemaju yang terlibat akan memberikan harga yang terbaik atau promosi lain,” katanya.

Chua berkata sekarang adalah masa yang sesuai untuk memiliki hartanah di sini kerana harga dijangka meningkat berikutan pelancaran pelbagai pelan ekonomi, terutama berhampiran kawasan pelabuhan yang terus berkembang.

“Ini termasuklah pembangunan di Taman Perindustrian Malaysia-China Kuantan di Gebeng,” kata beliau.

-BERNAMA

Ini bukan soal pemilikan harta tetapi mengenai kawalan!

Anda suka dengan artikel ini dan merasakan ia membantu ? Jom, kongsikan!

 

 

Advertisements